Het probleem

Een gebrek aan voldoende vrachtwagen parkeerplekken lijdt helaas tot een flinke kostenpost. Ruim €300 miljoen per jaar. Dat is alleen al in Nederland. Dat is uitgerekend door TAPA [Transport Asset Protection Association].

Bij Fouadon B.V. hebben wij flink wat tijd gestoken in het onderzoeken en ontwikkelen van een schaalbaar, circulair en plug-and-play ontwerp. Het ontwerp richt zich niet alleen op het faciliteren van parkeergelegenheden voor vrachtwagen, maar ook voor extra faciliteiten. Het ontwerp is een beveiligde truckparking met passende faciliteiten.

De beveiliging van de parking is om het risico op inbraken en schade aan de vracht te reduceren. Door de veranderende wetgeving, biedt ons ontwerp ook ruimte voor de chauffeur om uit te rusten buiten de cabine en om in te spelen op nieuwe eisen. Dit vanwege het plug-and-play ontwerp.

Wetgeving

Aangespannen door Belgische overheid bij de Europese rechter is in 2017 het gedoogbeleid verdwenen en dienen chauffeurs hun wekelijkse rust buiten de cabine door te brengen. Echter, er zijn niet genoeg faciliteiten. Hierdoor is er een situatie ontstaan zonder een goede oplossing. Daarom is het veilig parkeren en het uitrusten (buiten de cabine) een van de belangrijkste onderdelen van ons ontwerp.

Brandstof

Naast het de faciliteiten voor de chauffeur, focust ons ontwerp ook op het gebruik van verschillende soorten brandstoffen. Denk hierbij aan de gebruikelijke diesel en benzine, maar ook de focus op het elektrisch laden en de mogelijkheid om waterstof te tanken.

Niet alleen

Hoe graag wij dit probleem ook willen oplossen. Dit kunnen wij niet alleen. Daarom zijn wij altijd op zoek naar organisaties, zowel publieke als private, organisaties die willen aansluiten bij ons initiatief. Dit kan doormiddel van een financiële bijdrage, het ondertekenen van de onze Letter of Intent of het inzetten van jouw netwerk dan wel expertise! Meer informatie of meedoen? Schroom niet om contact met ons op te nemen!